Verbod op smeltzekering branddeur

We komen het nog veelvuldig tegen, brandwerende schuifdeuren die sluiten door middel van een smeltzekering. Dat is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook niet toegestaan. Zijn de brandwerende schuifdeuren in uw pand voorzien van een smeltzekering laat ze dan zo snel mogelijk vervangen.

Verbod op smeltzekering branddeur

Artikel 7.3 van het Bouwbesluit luidt:
Een zelfsluitend constructieonderdeel als bedoeld in artikel 6.26, eerste lid, mag niet in geopende stand zijn vastgezet tenzij het constructieonderdeel bij brand en bij rook door brand automatisch wordt losgelaten.

In dat laatste zit het probleem met een smeltzekering. Het contact verbreekt niet bij rook, maar wordt pas verbroken bij een temperatuur van 70˚C. Rook kan zich al die tijd vrij verspreiden door het gebouw. En dat is levensgevaarlijk. Er overlijden immers meer mensen door rook tijdens een brand dan door de brand zelf.

Om de brand- en vluchtveiligheid in uw gebouw te waarborgen adviseren we branddeuren voorzien van een smeltzekering te modificeren. Alleen zo gaan de deuren weer voldoen aan de wettelijke vereisten van het gebruiksbesluit.

voorbeeld van een smeltzekeringVoorbeeld van een smeltzekering

 

Zijn de brandwerende deuren in uw pand voorzien van een smeltzekering, neem dan contact op met Hoefnagels Safety Services voor een advies op maat of een vrijblijvende offerte.