Hoefnagels Safety Services scoort opnieuw een 8

Als dienstverlener hebben we service uiteraard hoog in het vaandel staan. Daarom vragen we onze klanten na een bezoek altijd of ze ons willen beoordelen. En we zijn blij te kunnen melden dat onze klanten ons opnieuw waarderen met een dikke 8. We ontvingen complimenten over onze snelle service, flexibiliteit en de kennis die onze servicemonteurs in huis hebben.

Hoefnagels Safety Services scoort opnieuw een 8

Ging er dan helemaal niets mis het afgelopen half jaar? Natuurlijk wel. Ook wij zijn niet perfect. Zo moest bij een van onze klanten een onderregel worden vervangen. Een spoedklus. Uitgerekend op dat moment was er onvoldoende capaciteit bij Hoefnagels in de productie. Uiteraard willen wij onze klanten zo goed mogelijk helpen, dus besloot de afdelingsmanager zelf de mouwen op  te stropen. Aangekomen bij de klant met de door hem gefabriceerde onderregel bleek deze echter enkele centimeters te kort. De juiste onderregel is alsnog geleverd, maar we begrijpen dat deze klant niet zo blij was met de gang van zaken. We hebben onze les geleerd. Sneller is niet altijd beter. Het produceren van onderdelen laten we voortaan dan ook over aan de professionals in onze productie.

We zijn blij dat de missers uitzonderingen zijn en dat onze klanten over het algemeen heel tevreden zijn. Dat blijkt niet alleen uit de klanttevredenheidsonderzoeken, maar ook uit de klanten die terugkeren na een korte periode hun onderhoudscontract elders te hebben ondergebracht. Prijs is daarin met regelmaat een factor. Maar we schreven eerder al goedkoop blijkt nog al eens duurkoop te zijn. 

Wilt u er zeker van zijn dat uw brandwerende deuren functioneren bij brand en bent u benieuwd wat de kosten zijn van een onderhoudscontract voor uw gebouw, neem dan vandaag nog contact met ons op. We maken graag een passende aanbieding voor u.