Elektrische auto beïnvloed brandveiligheid parkeergarages

Amsterdam wil auto’s die rijden op benzine of diesel verbieden vanaf 2030. Alleen uitstootvrije auto’s, zoals elektrisch aangedreven auto’s of modellen rijdend op waterstof, zijn vanaf dan nog welkom in de hoofdstad. Over de haalbaarheid van het plan werd de afgelopen dagen al veel gediscussieerd. Maar wat betekent de toename van elektrische auto’s eigenlijk voor de brandveiligheid van bestaande parkeergarages?

 

Elektrische auto beïnvloed brandveiligheid parkeergarages

Brandriscio parkeergarages wijzigt

Amsterdam loopt met haar plannen vooruit op landelijk beleid. In 2030 zouden er van de 10 miljoen auto’s die in Nederland rondrijden zo’n 3 miljoen elektrisch uitgevoerd moeten zijn. Of de doelstellingen haalbaar zijn zal moeten blijken, maar het aantal uitstootvrije auto’s zal hoe dan ook flink toenemen. En daarmee veranderen ook de brandscenario’s voor parkeergarages. Het brandrisico wordt niet per definitie groter of kleiner, maar wel degelijk anders.

Parkeergarage als tankstation


Foto: Joyce van Belkom

Elektrische auto’s moeten worden opgeladen. Met de toename van het aantal elektrische auto’s wordt ook het aantal oplaadpunten in parkeergarages uitgebreid. Daarmee wordt de parkeergarage in feite een ‘tankstation’ voor elektrische auto’s. Hoewel accu’s van elektrische auto’s voldoen aan hoge kwaliteitseisen kan er altijd wat mis gaan. De gevolgen zijn dan al snel groot, zeker als er meerdere elektrische auto’s naast elkaar staan en deze vlam vatten.

Om brand in de accu van een elektrische auto te kunnen blussen is zo’n 10.000 liter bluswater nodig. Dat vraagt bij brandweerinzet om minimaal 2 bluswagens. Ga maar na wat dat betekent als er meerdere elektrische auto’s vlam vatten. Brandcompartimenten kunnen de brand beheersbaar houden en uitbreiding van brand binnen de gehele parkeergarage en naar naburige panden voorkomen. Dan moeten de brandscheidingen in de garage echter wel hun werk doen. Dat vraagt frequent onderhoud en tijdige reparatie.

Keuring en onderhoud

Om er zeker van te zijn dat branddeuren, brandschermen en rookschermen naar behoren werken in het geval van brand moeten ze regelmatig worden getest en goed worden onderhouden. De Europese EN-14637 norm schrijft voor dat een branddeur iedere drie maanden functioneel getest moet worden en jaarlijks moet worden gekeurd. Hoefnagels Safety Services verzorgt voor een breed scala aan parkeergarages het onderhoud en de jaarlijkse keuring op de brandwerende deuren. Zowel binnen kantoorpaden zoals bij The Edge in Amsterdam als bij diverse parkeergarages in stadscentra door heel Nederland.


Foto: Parkeergarage The Edge Amsterdam

Door uw (brand)deuren periodiek te laten onderhouden en keuren bent u verzekerd van een goede werking en voorkomt u onnodige kosten. Bent u benieuwd wat de kosten zijn van een servicecontract voor uw parkeergarage, neem dan vandaag nog contact met ons op. We maken graag een passende aanbieding voor u.

Lees ook: