De mensen achter Hoefnagels Safety Services: Een interview met Cees van den Broek

Hij werkte nog voor ‘meneer Jan’ en ‘meneer Kees’, daarna voor hun zonen Ad en Cees en nu voor Gijs en Rolf. Mogen wij  u voorstellen aan Cees van den Broek. Ruim 30 jaar geleden begon hij zijn carrière bij Hoefnagels, tegenwoordig is hij actief als Service Coördinator bij Hoefnagels Safety Services.

De mensen achter Hoefnagels Safety Services:  Een interview met Cees van den Broek

Van carbon naar back-up op vrijdagmiddag
In 1986, toen hij zijn carrière bij Hoefnagels begon, waren er nauwelijks computers. “Alleen de boekhouder had zo’n Commodore 64 computer, je weet wel, met zo’n grote slappe floppy.” Cees werkte op de verkoop binnendienst en schreef offertes en orderbevestigingen nog met de hand uit. Vervolgens werden ze door een juffrouw uitgetypt - met carbon doorslag - en per post verstuurd.  “Toen er meer computers kwamen maakten we op vrijdagmiddag een ‘back-up’. Er was maar één systeem en dan pakte ik mijn computer op, zette hem naast de master computer, verbond ze met een kabel en kopieerde de bestanden. Dan waren we weer bij voor de week”, vertelt Cees met een lach.

Steeds nieuwe uitdagingen
Een carrière buiten Hoefnagels heeft Cees nooit overwogen. “Ik kreeg steeds andere mooie functies aangeboden en daarom was het voor mij niet nodig om verder te kijken.” Zo’n vijf jaar geleden werd Cees gevraagd om de serviceafdeling verder uit te bouwen. Het was toen nog een ondergeschoven kindje. Het onderhouden en keuren van branddeuren begon als een stukje extra dienstverlening naar klanten. Sinds 2018 is Hoefnagels Safety Services een zelfstandige bv en bijna zes keer zo groot als vijf jaar geleden.

Veilig gebouw ook na oplevering
Hoefnagels Safety Services heeft een missie. De veiligheid van mens en gebouw moeten ook in de jaren na oplevering van een pand gewaarborgd blijven. Keuring, reparatie en onderhoud vinden dan ook al lang niet meer enkel plaats op deuren van Hoefnagels. “Ook deuren van andere leveranciers worden door Hoefnagels Safety Services gekeurd en onderhouden. Daarvoor werken we met een team van vakmensen die weten waar ze over praten.”, verteld Cees.

Brandveiligheid nog niet vanzelfsprekend
“Een branddeur is geen gewone deur en als er brand uitbreekt wil je dat hij werkt. Klinkt logisch, toch moeten we nog dagelijks het belang van onderhoud en keuring uitleggen. Veel bedrijven zijn er simpelweg niet mee bezig. Begrijpelijk, de focus ligt heel ergens anders dan op de branddeuren in het pand. Aan de brandveiligheid wordt door de meeste ondernemers dan ook niet getwijfeld.  Al is dat niet altijd terecht. Ooit kwamen we bij een klant waar een scheur in het brandwerend doek door een andere partij was gerepareerd met een paar popnagels. Dan realiseer je je dat wat wij zien als een beschadigde brandveiligheidsvoorziening door anderen nog wel eens wordt gezien als een stuk doek dat gerepareerd moet worden.  We zien het als onze taak klanten daarin te ondersteunen. Mochten ze ooit getroffen worden dan brand, dan moeten de branddeuren hun werk kunnen doen. Dat kan alleen als ze goed worden onderhouden, tijdig en vakkundig worden gerepareerd en jaarlijks worden gekeurd.”

Bijzondere momenten
Cees heeft heel wat projecten meegemaakt en mogen begeleiden. Dat levert mooie verhalen op.  De reparatie van een deur 10 bij de CHV in Veghel staat Cees nog vers in het geheugen. “De monteur had zijn werk gedaan en staat bij de poort om weer te gaan, wanneer ik een telefoontje krijg van de klant dat deur 10 gemaakt moet worden. Toen ik de monteur belde om hem te vragen deze deur te maken dacht hij dat ik een grapje maakte.” “Maar ik heb hem net gerepareerd”, zei hij. “Ik heb hem gevraagd om toch even te gaan kijken. Blijkt de deur er in die korte tijd alweer uit gereden te zijn door een heftruck”, lacht Cees.

"We leveren daar al meer dan 100 jaar"

“Ik heb veel contacten binnen en buiten het bedrijf. Sommige klanten ken ik al meer dan 30 jaar. Bij Friesland Campina werkt een oude schoolmaat van me, al net zolang als ik bij Hoefnagels zit. Maar mooier nog, ik hoorde laatst dat wij de oudste leverancier van Friesland Campina zijn. Wij leveren daar al meer dan 100 jaar zo’n 99% van alle deuren en komen er als Safety Services wekelijks.

Voorlopig niet te stoppen
33 jaar trouwe dienst bij Hoefnagels. Hoe kijkt Cees naar de toekomst? “Ik wil voorlopig nog wel door. Ik vind het heel leuk met al die nieuwe collega’s. Ik ben druk bezig geweest met het opzetten van opleidingen en heb onze Academy opgericht.” Zo zorgt Cees dat de kennis die onder meer in zijn hoofd zit ook bij nieuwe mensen in het bedrijf terecht komt. Mijn plan is om tot mijn 65e te blijven werken hier en daarna zie ik het wel. Ik heb het in ieder geval nog goed naar mijn zin.”