Nieuwsoverzicht

 • Keuren brandwerende deuren monumenten

  Keuren brandwerende deuren monumenten

  Elk jaar moeten brandwerende deuren en brandschermen in monumenten goed worden nagekeken en gekeurd, maar dat schiet er in de praktijk nogal eens bij in. Onderhoud vormt een sluitpost op de begroting. Toch is het geen overbodige luxe. Jaarlijks breekt er gemiddeld 33 keer brand uit in een van de rijksmonumenten. De schade is vaak aanzienlijk. In 10% van de gevallen zelfs onherstelbaar, waardoor het monument als verloren moet worden beschouwd. En dat terwijl dit soort gebouwen niet meer te vervangen zijn.

 • 5 Trends & Ontwikkelingen in brandveiligheid

  5 Trends & Ontwikkelingen in brandveiligheid

  Het nieuwe jaar is bijna een maand oud. De ideale gelegenheid om vooruit te kijken, opdat het een mooi brandveilig jaar voor u mag worden. We nemen 5 trends & ontwikkelingen met u door.

 • Wat is de status van brandveiligheid van uw pand?

  Wat is de status van brandveiligheid van uw pand?

  Brandveiligheid is een item dat vaak actueel wordt wanneer het te laat is. Overheid en verzekeraars zorgen er echter voor dat regelgeving en eisen rondom brandveiligheid steeds strenger worden. Dat is maar goed ook. Het zorgt ervoor dat mensen, dieren én panden beter worden beschermd tegen de gevaren van brand en rook. De volgende voorvallen illustreren de urgentie. 

 • Controleer uw brandveiligheidsniveau voordat het te laat is

  Controleer uw brandveiligheidsniveau voordat het te laat is

  Wat staat er vandaag op uw to-do lijstje? Brandveiligheid van uw gebouw staat er waarschijnlijk niet tussen. Het is zo’n typisch item wat pas relevant wordt als het te laat is. Wat rest is de gedachte ‘Had ik maar…’. Als u bedenkt dat 75% van de bedrijven failliet gaat na brand, zelfs wanneer ze verzekerd zijn, is het zeker een vermelding op uw to-do lijst waard. In dit artikel vertellen we waarom.

 • Vakbeurs Facilitair & Gebouw Beheer 2019

  Vakbeurs Facilitair & Gebouw Beheer 2019

  In het kader ‘samen staan we sterk’ staat Hoefnagels Safety Services samen met Alprokon en Protegu op de vakbeurs Facilitair & Gebouw beheer. Op 23, 24 en 25 januari 2019 vindt alweer de 21 editie plaats. De beurs staat in het teken van het delen van kennis, informatie en innovatie.

 • Fijne feestdagen en een brandveilig 2019!

  Fijne feestdagen en een brandveilig 2019!

  In verband met de feestdagen zijn we van maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 gesloten.Uiteraard is onze storingsdienst wel bereikbaar.

  Hoefnagels Safety Services wenst u fijne feestdagen en een brandveilig 2019!

 • Gebouweigenaar: Heeft u de jaarlijkse brandveiligheid keuring op orde?

  Gebouweigenaar: Heeft u de jaarlijkse brandveiligheid keuring op orde?

  Wanneer u voldoet aan de eisen van de wet is uw gebouw brandveilig. Toch? Dat is niet altijd het geval. Een gebouw dat voldoet aan de eisen van de wet is vooral gericht op de veiligheid van de mens en minder op het behoud van het pand. Achterstallig onderhoud of slechte kwaliteit van reparatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de branddeuren niet meer naar behoren werken. Bij doelgericht onderhoud en keuringen blijft een gebouw in optimale brandveilige conditie. Dat wil u toch het liefst, mocht er brand uitbreken?

 • Facilitair beheerder: zorg dat u verzekerd blijft van uw verzekering

  Facilitair beheerder: zorg dat u verzekerd blijft van uw verzekering

  We schreven er al eerder over; de wetgeving rondom brandveiligheid is gericht op de vluchtveiligheid van mensen. Wanneer er brand uitbreekt, is uw pand vluchtveilig, maar niet brandveilig. Het kan zo maar gebeuren dat de mensen in veiligheid worden gebracht, maar uw gebouw afbrand. In de praktijk voldoen de meeste panden aan de eisen van de wet. Echter zijn de eisen van de verzekeraars juist om bovenstaande reden veel strenger. Juist de eisen van de verzekeraar worden vaak vergeten. Dat betekent een fikse schade die vervolgens niet wordt uit gekeerd.

 • Besluit Bouwwerken Leefomgeving gaat levens redden

  Besluit Bouwwerken Leefomgeving gaat levens redden

  Rook is als een sluipschutter. Het is snel en het is dodelijk. De meeste slachtoffers bij brand vallen door rook en niet door brand. Rook verspreidt zich snel en door zijn giftige ingrediënten koolmonoxide en cyanide, stopt het de zuurstoftoevoer naar de organen. Het slachtoffer stikt. Zelfs wanneer een slachtoffer levend uit een brand wordt gered, komt het voor dat het slachtoffer door rookvergiftiging alsnog overlijdt onderweg naar het ziekenhuis. Bij Hoefnagels vinden we het daarom goed nieuws dat er een vervanging in het verschiet ligt op het bouwbesluit 2012, het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). Er wordt een grote stap gezet om veiligheid van mens en dier naar een hoger plan te tillen.

 • De nieuwe eisen voor échte rookwerendheid

  De nieuwe eisen voor échte rookwerendheid

  In het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) zijn nieuwe eisen voor koude en warme rook opgenomen als weerstand tegen rookdoorgang van bouwkundige constructies. Dit zijn eisen die wij in ons huidige Bouwbesluit niet terugvinden. Er wordt dus een grote stap gezet om de veiligheid van mens en dier naar een hoger plan te trekken. Er overlijden immers meer mensen door rook dan door brand. In dit artikel nemen we met u door wat er door de nieuwe voorschriften Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) gaat veranderen. Deze veranderingen gelden vooralsnog alleen voor nieuwbouw en verbouw.

 • Vier misvattingen over brandveiligheid

  Vier misvattingen over brandveiligheid

  Regels rondom brandveiligheid. Het zijn er nogal wat. Dat is maar goed ook, want het creëert bewustwording en houdt mensen veilig. Echter komen we vaak wat misvattingen tegen rondom brandveiligheid die we graag uit de wereld helpen.

 • Opladers veroorzaken steeds vaker brand

  Opladers veroorzaken steeds vaker brand

  Stel uzelf eens voor. U bent aan het werk en plotseling ontploft uw telefoon. Het kan u zo maar overkomen. Als u het nieuws volgt, heeft u vast meerdere van dergelijke incidenten voorbij zien komen. In Eck en Wiel ontplofte een telefoon en ook in Neede ging het mis toen de tablet ’s nachts aan de oplader lag en vlam vatte. Gelukkig liep het voor de bewoners goed af.

 • Actieplan brandveilige veestallen 2018 - 2022

  Actieplan brandveilige veestallen 2018 - 2022

  Stallen zijn brandbaar. In 2017 brandden 47 stallen af in Nederland. Bij 28 branden kwamen ook dieren om het leven. De kans op brand in een stal is veel groter dan de kans op een woningbrand en tot op heden was een blusvoorziening of rookmelding niet eens verplicht in een stal. Tijd voor actie! Dierenbescherming, Het Verbond van Verzekeraars, Brandweer Nederland, LTO Nederland en Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) sloegen de handen wederom bijeen met als resultaat het Actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022. 

 • Eisen van de deur

  Eisen van de deur

  Een deur met eisen? Dat hoor je niet zo vaak, maar toch hebben brandwerende deuren eisen waar ze aan moeten voldoen. Jaarlijks worden de veiligheidseisen door de overheid aangescherpt. Met alle goede bedoelingen heeft u ooit al eens goed naar de overheidsvoorschriften geluisterd en uw deur(en), volledig voldaan aan deze eisen, laten installeren. Totdat er een jaar of twee later een controle plaatsvindt door een verzekering of instantie en het pand wordt afgekeurd. Het gevolg: je bedrijf ligt stil of de verzekering wordt niet in stand gehouden. Hoe kon dit gebeuren?

 • U gaat op reis en neemt mee: vijf tips voor brandveiligheid

  U gaat op reis en neemt mee: vijf tips voor brandveiligheid

  Een jaar geleden teisterde verschillende bosbranden de bossen van Portugal. Honderden branden ontstonden in het noorden en het midden van Portugal met vele doden tot gevolg. Ook in buurland Spanje woedde verschillende branden. U zou er maar net op vakantie zijn… Daarom delen we vijf brandveiligheidstips voor tijdens uw vakantie in de natuur. Zo bent u altijd voorbereid en gaat u met kennis van brandpreventie op vakantie. Deze tips zijn uiteraard ook van toepassing in ons eigen kikkerlandje.

 • Brandveilig carnaval vieren

  Brandveilig carnaval vieren

  Over enkele dagen barst het carnaval weer los. Een gezellige traditie, waarbij veel horecagelegenheden, scholen en verzorgingshuizen uitbundig worden versierd. We geven 5 tips om het ook brandveilig te houden.