Nieuwsoverzicht

 • Hinder van Corona

  Hinder van Corona

  Hoefnagels Branddeuren en Hoefnagels Safety Services  treffen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  De kantoorbezetting is verminderd en ook in productie en montage zijn we voorzichtig met de inzet van personeel.

  Tot en met 10 april is iedereen op vrijdagen vrijgeroosterd. We zijn dan in principe niet aan het werk. Daardoor kan het voorkomen dat we minder goed bereikbaar zijn en soms ook minder alert reageren.
  Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Hopelijk mogen we rekenen op uw begrip.

  Voor de goede orde: de meeste mobiele nummers zijn gewoon bereikbaar. Als die bij u niet bekend zijn, kunt u het algemene nummer (013 462 59 58) of info@hoefnagels.com gebruiken.

 • Uit de brand in de brand met trucs voor goedkopere EI- brandschermen

  Uit de brand in de brand met trucs voor goedkopere EI- brandschermen

  Uw pand is voorzien van brandschermen. De openingen in de brandwand zijn groter dan 6 meter en daarom moest u op zoek naar EI-geclassificeerde brandschermen. Maar de leverancier hielp u uit de brand, hij wist een 'slimme' oplossing zodat u toch het goedkopere EW-brandscherm kon laten plaatsen. Maar is die oplossing werkelijk toegestaan?

 • Hoefnagels Safety Services scoort opnieuw een 8

  Hoefnagels Safety Services scoort opnieuw een 8

  Als dienstverlener hebben we service uiteraard hoog in het vaandel staan. Daarom vragen we onze klanten na een bezoek altijd of ze ons willen beoordelen. En we zijn blij te kunnen melden dat onze klanten ons opnieuw waarderen met een dikke 8. We ontvingen complimenten over onze snelle service, flexibiliteit en de kennis die onze servicemonteurs in huis hebben.

 • Verbod op smeltzekering branddeur

  Verbod op smeltzekering branddeur

  We komen het nog veelvuldig tegen, brandwerende schuifdeuren die sluiten door middel van een smeltzekering. Dat is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook niet toegestaan. Zijn de brandwerende schuifdeuren in uw pand voorzien van een smeltzekering laat ze dan zo snel mogelijk vervangen.

 • De mensen achter Hoefnagels Safety Services: Een interview met Cees van den Broek

  De mensen achter Hoefnagels Safety Services: Een interview met Cees van den Broek

  Hij werkte nog voor ‘meneer Jan’ en ‘meneer Kees’, daarna voor hun zonen Ad en Cees en nu voor Gijs en Rolf. Mogen wij  u voorstellen aan Cees van den Broek. Ruim 30 jaar geleden begon hij zijn carrière bij Hoefnagels, tegenwoordig is hij actief als Service Coördinator bij Hoefnagels Safety Services.

 • Goedkoop blijkt duurkoop bij Keuring Branddeuren

  Goedkoop blijkt duurkoop bij Keuring Branddeuren

  Branddeuren en brandschermen vallen onder de brandveiligheidsvoorzieningen. Ze dienen jaarlijks te worden onderhouden en gekeurd om er zeker van te zijn dat ze in geval van calamiteiten optimaal functioneren. Keuren, onderhouden en repareren is een taak voor vakspecialisten. Goedkoop blijkt uiteindelijk vaak duurkoop. Waarom wordt duidelijk in deze klantcase.

 • Elektrische auto beïnvloed brandveiligheid parkeergarages

  Elektrische auto beïnvloed brandveiligheid parkeergarages

  Amsterdam wil auto’s die rijden op benzine of diesel verbieden vanaf 2030. Alleen uitstootvrije auto’s, zoals elektrisch aangedreven auto’s of modellen rijdend op waterstof, zijn vanaf dan nog welkom in de hoofdstad. Over de haalbaarheid van het plan werd de afgelopen dagen al veel gediscussieerd. Maar wat betekent de toename van elektrische auto’s eigenlijk voor de brandveiligheid van bestaande parkeergarages?

   

 • Keuren brandwerende deuren monumenten

  Keuren brandwerende deuren monumenten

  Elk jaar moeten brandwerende deuren en brandschermen in monumenten goed worden nagekeken en gekeurd, maar dat schiet er in de praktijk nogal eens bij in. Onderhoud vormt een sluitpost op de begroting. Toch is het geen overbodige luxe. Jaarlijks breekt er gemiddeld 33 keer brand uit in een van de rijksmonumenten. De schade is vaak aanzienlijk. In 10% van de gevallen zelfs onherstelbaar, waardoor het monument als verloren moet worden beschouwd. En dat terwijl dit soort gebouwen niet meer te vervangen zijn.

 • Vakbeurs Facilitair & Gebouw Beheer 2019

  Vakbeurs Facilitair & Gebouw Beheer 2019

  In het kader ‘samen staan we sterk’ staat Hoefnagels Safety Services samen met Alprokon en Protegu op de vakbeurs Facilitair & Gebouw beheer. Op 23, 24 en 25 januari 2019 vindt alweer de 21 editie plaats. De beurs staat in het teken van het delen van kennis, informatie en innovatie.

 • Vier misvattingen over brandveiligheid

  Vier misvattingen over brandveiligheid

  Regels rondom brandveiligheid. Het zijn er nogal wat. Dat is maar goed ook, want het creëert bewustwording en houdt mensen veilig. Echter komen we vaak wat misvattingen tegen rondom brandveiligheid die we graag uit de wereld helpen.

 • Opladers veroorzaken steeds vaker brand

  Opladers veroorzaken steeds vaker brand

  Stel uzelf eens voor. U bent aan het werk en plotseling ontploft uw telefoon. Het kan u zo maar overkomen. Als u het nieuws volgt, heeft u vast meerdere van dergelijke incidenten voorbij zien komen. In Eck en Wiel ontplofte een telefoon en ook in Neede ging het mis toen de tablet ’s nachts aan de oplader lag en vlam vatte. Gelukkig liep het voor de bewoners goed af.

 • Actieplan brandveilige veestallen 2018 - 2022

  Actieplan brandveilige veestallen 2018 - 2022

  Stallen zijn brandbaar. In 2017 brandden 47 stallen af in Nederland. Bij 28 branden kwamen ook dieren om het leven. De kans op brand in een stal is veel groter dan de kans op een woningbrand en tot op heden was een blusvoorziening of rookmelding niet eens verplicht in een stal. Tijd voor actie! Dierenbescherming, Het Verbond van Verzekeraars, Brandweer Nederland, LTO Nederland en Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) sloegen de handen wederom bijeen met als resultaat het Actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022. 

 • Eisen van de deur

  Eisen van de deur

  Een deur met eisen? Dat hoor je niet zo vaak, maar toch hebben brandwerende deuren eisen waar ze aan moeten voldoen. Jaarlijks worden de veiligheidseisen door de overheid aangescherpt. Met alle goede bedoelingen heeft u ooit al eens goed naar de overheidsvoorschriften geluisterd en uw deur(en), volledig voldaan aan deze eisen, laten installeren. Totdat er een jaar of twee later een controle plaatsvindt door een verzekering of instantie en het pand wordt afgekeurd. Het gevolg: je bedrijf ligt stil of de verzekering wordt niet in stand gehouden. Hoe kon dit gebeuren?

 • U gaat op reis en neemt mee: vijf tips voor brandveiligheid

  U gaat op reis en neemt mee: vijf tips voor brandveiligheid

  Een jaar geleden teisterde verschillende bosbranden de bossen van Portugal. Honderden branden ontstonden in het noorden en het midden van Portugal met vele doden tot gevolg. Ook in buurland Spanje woedde verschillende branden. U zou er maar net op vakantie zijn… Daarom delen we vijf brandveiligheidstips voor tijdens uw vakantie in de natuur. Zo bent u altijd voorbereid en gaat u met kennis van brandpreventie op vakantie. Deze tips zijn uiteraard ook van toepassing in ons eigen kikkerlandje.

 • Brandveilig carnaval vieren

  Brandveilig carnaval vieren

  Over enkele dagen barst het carnaval weer los. Een gezellige traditie, waarbij veel horecagelegenheden, scholen en verzorgingshuizen uitbundig worden versierd. We geven 5 tips om het ook brandveilig te houden.